nie da rady samo polerowanie obojętnie czym nie da pożądanego efektu.Rysy są na tyle głębokie że nawet fachowa polerka samochodu nic nie da wiem bo byłem u kilku lakierników także tylko malowanie może pomóc
Bo im to wyjdzie lepiej finansowo
Jak widać poniżej głębokie rysy też można wyprowadzić bez lakierowania.
Przed: Obrazek Obrazek
Po: Obrazek Obrazek
[ Dodano: Sro 08 Lut, 12 14:18 ]
Ups. Nie zauważyłem posta Biga ops:
Pytam bo się nie znam.
Skoro można naprawić takie rysy bez lakierowania i jest to na stałe to pomóżcie mi zrozumieć jak oni to robią. Lakier to nie plastelina ,że się go rozgrzeje i się rysa zaklei. Pytam poważnie jak to się dzieje. Bo jeżeli jest to naprawiane jakimś woskiem koloryzującym to jest to naprawa do pierwszego mycia ,ewentualnie drugiego. A tu jest mowa o naprawie na stałe :?:
shok, najpierw robisz zaprawke lakierem tzw. zaprawkowym sprzedawanym w kazdym ASO danej marki. zaprawka za pięknie nie wygląda bo jest zrobiona cieniutkim pędzelkim lub wykałaczką byleby tylko wprowadzic lakier do rysy. Następnie przechodzimy do etapu przygotowania powierzchni, czyli stosujemu odpowienią kombinacje padu i pas mienij lub bardziej sciernych dzięki której wyrównamy powierzchnię zarówno lakieru jak i zrobionej zaprawki. Następnie wykańczamy powierzchnię miękkim padem i delikatną pastą. Teraz przychodzi czas na etap polerowania. Tutaj kładziemy na lakier pre-wax, czyli podkład pod wosk który przygotuje powierzchnie lakieru pod połozenia wosku oraz stworzy tzw. "mokry połysk". Na tak przygotowaną powierzchnię nakladmy wosk który zabepzieczy uzyskany efekt i nada mu stosowanego połysku.
Profi robota musi kosztować odpowiednio i w Olsztynie np kosztuje to około 3,5 k PLN.
Tylko, żeby okleić auto to nie tak, że można mieć na lakierze jakieś grube rysy bo folia dokładnie przylega do karoserii i wtedy te zagłębienia widać będzie...
shok, najpierw robisz zaprawke lakierem tzw. zaprawkowym sprzedawanym w kazdym ASO danej marki. zaprawka za pięknie nie wygląda bo jest zrobiona cieniutkim pędzelkim lub wykałaczką byleby tylko wprowadzic lakier do rysy. Następnie przechodzimy do etapu przygotowania powierzchni, czyli stosujemu odpowienią kombinacje padu i pas mienij lub bardziej sciernych dzięki której wyrównamy powierzchnię zarówno lakieru jak i zrobionej zaprawki. Następnie wykańczamy powierzchnię miękkim padem i delikatną pastą. Teraz przychodzi czas na etap polerowania. Tutaj kładziemy na lakier pre-wax, czyli podkład pod wosk który przygotuje powierzchnie lakieru pod połozenia wosku oraz stworzy tzw. "mokry połysk". Na tak przygotowaną powierzchnię nakladmy wosk który zabepzieczy uzyskany efekt i nada mu stosowanego połysku.
:jump:
Proponuje uzywac wykalaczki do usuwania resztek pokarmu z przestrzeni miedzyzebowej i
nie wypisywanie takich''.......madrosci'',bo ktos z porysowanym gleboko lakierem bedzie
oczekiwal cudu,zamiast polakierowac auto.
Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz